top of page

OM

Tomine Mikkeline er en sanger og skuespiller fra Bergen hvor hun har vokst opp i en musikalsk familie. Tomine begynte som fem åring og ta cellotimer. Ti år gammel begynte hun i tillegg å ta sangtimer. Året etter ble hun tatt opp i Bergen Kulturskole sitt Talentprogram i klassisk sang. To ganger har Tomine fått 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap på Musikkhøgskolen i Oslo, sist gang med 25 av 25 mulige poeng. Juryen sin tilbakemelding om Tomine sin fremførelse var følgende: "Du har kommet utrolig langt når det gjelder sangteknisk forståelse. Du har en besnerende klang. Vi fikk gåsehud! Du har musikalitet, god frasering og god tekst forståelse. Flott register. Du er et fabelaktig talent!"

Tomine er tildelt en rekke prestisjetunge priser og stipender. Bla. Bergen Filharmoniske Orkester og Sparebank Vest sitt talentstipend, Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping, Sparebank 1 SR-bank sitt G9alt stipend samt tildelt Bergen Kommunes talentpris for 2013 og Ole Bulls stipend for 2020.

 

Tomine gjør en rekke konserter og sangoppdrag rundt omkring i Norge og har bla. hatt sin egen ballkongkonsert i Den Norske Opera i Oslo, sunget på AD Astra sin konsert «Unge Talenter» i Drøbak Kirke, hatt egne konserter i Geilo Kulturkirke, på USF Verftet, Credokirken, på Litteraturhuset under Kulturnatt i Bergen, på Den Nationale Scene under konseptet "Lørdagscafe" samt i en rekke kirker.

 

Tomine har sunget i Grieghallen ved flere konserter og eventer. Blant annet som solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Forsvarets Musikkorps, Ung Symfoni og med et orkester under ledelse av Igor Rybak. Hun har også deltatt under Festspillene i Bergen og Rikskonsertene.

Tomine har sunget for en rekke fredsprisvinnere opp gjennom årene. I 2010 sang hun under raftoprisutdelingen ved Den Nationale Scene sammen med strykere fra Bergen Filharmoniske Orkester og i 2016 sang hun under den høytidelige festmiddagen i Håkonshallen i.fbm med Rafto sitt 30 års jubileum, hvor nærmest alle de tidligere prisvinnerne var tilstede. I 2012 sang Tomine under den store folkefesten for Aung San Suu Kyi (fredsprisvinner 1991) på Torgalmenningen i Bergen for 20.000 tilhørere. Hun ble spurt om å synge Aung San Suu Kyi sin favoritt hymne "Lead Kindly Light" (som også var Ghandi sin favoritt). Med dens nydelige tekst og vakre melodi har den siden vært en av Tomine sine favoritter fra hennes repertoar. Hun sang også under åpningen av SykkelVM 2017 som fant sted på Torgalmenningen i Bergen for ca 10.000 publikummere.

 

Tomine fikk i 2014 muligheten til å både synge og møte Malala Yousafzai (fredsprisvinner 2014) to ganger. I forbindelse med Malala sitt første Norgesbesøk i Juni sang Tomine for henne under en sermoni i Oslo. I tillegg opptrådde Tomine i.fbm med Nobels Fredsprisutdeling i Desember 2014 på festkonserten i Gamle Logen hvor begge fredsprisvinnerne var tilstede. Både Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi. Her optrådde hun sammen med sin pianist Karianne Stangenes og fiolinist Ludvig Gudim.

I Desember 2013 sang Tomine under BKK sine årlige julekonserter i Johanneskirken. Konserten fikk meget gode anmeldelser og terningkast 5 i BA og BT. Einar Engelstad i BT skrev bla. "Det starter stille og sakralt med en praktfull fremføring av «Sonjas sang til julestjernen» av Tomine Mikkeline Eide. Til tross for at det bare er noen dager siden hun fylte seksten, er hun allerede en erfaren musiker og teaterskuespiller, og må kanskje regnes som det største musikalske talentet i Bergen for tiden."

I Oktober 2014 gjorde Tomine sin første turné. Hun var support artist på Aled Jones sin tre ukers turné i England og Wales, og fikk sin egen konsert på scenen før han gikk på. Ellers har Tomine vært solist med flere kor i Bergen, sunget for Dronning Sonja samt Statsminister Erna Solberg. Tomine synger hvert år på en rekke eventer, arrangementer og konserter og har jobbet med en rekke eminente musikere både innenfor det klassiske og jazz -miljøet

Tomine har også erfaring på scenen i form av teater. Hun har hatt flere roller ved Den Nationale scene, både musikal- og skuespiller roller: Lille Cosette i ”Les Miserables”, Dik-Dine i musikalen ”Svartediket”, Bertha Muller i ”Et Bedre Sted”, en rolle i ”Blackbird”, Dronning Isabella i ”Dyveke, Unge Kristin i musikalen "Kristin Lavransdatter” samt en sangrolle i "Ibsen på Engen" som har blitt spilt siden 2014 for sponsorer. Tomine hadde også rollen som Unge Nina i ”Nina Grieg. En stor, liten kvinne” som ble spilt i Villaen på Troldhaugen i 2013, hovedrollen og er eneste medvirkende i kortfilmen "Søsteren" produsert av GunFilm som hadde premiere på Bergen Internationale Filmfestival i 2016, har lest inn replikker til teaterstykket "Gelsomina", medvirket i flere kortfilmer og internfilmer samt to reklamefilmer.

I 2012/2013 spilte hun inn sin første spillefilm, som rollefiguren "Astrid" i Den prisbelønte, Kanadiske spillefilmen "Violent" produsert av "The Amazing Factory" og "We Are The City". Filmen hadde premiere på Karlovy Vary Filmfestival i Tsjekkia i 2014. ”Violent” har levd sitt eget liv og blitt vist under flere prestisjetunge festivaler. "Violent" har vunnet 19 priser, fått ytterlige 7 nominasjoner og er på listen over ”Canada’s Top Ten Films”. Filmen er nå tilgjengelig for salg på iTunes.

I 2013 platedebuterte hun med sitt klassiske debut album, gitt ut på Universal Music, produsert av dyktige HP Gundersen og sunget inn i Rainbow Lydstudio bare 13 år gammel. Helge Lilletvedt på klavér, Mathias Monsen på Cello og Ingeborg Strønen på Akkordion. Hennes storebror Tobias Olai (cellist) komponerte arien "Heaven" til Tomine og spiller cello på denne. Albumet fikk svært gode kritikker i media. Blant annet terningkast 5 i VG og Østlendingen.

Tomine er aktuell med utgivelse av sitt konseptalbum JONI hvor hun har covret 10 Joni Mitchell låter og høsten 2022 var hun support artist for Collabro sin turné i UK og spilte for utsolgte konsertsaler.

Våren 2023 fullførte Tomine sin bachelor i skuespill v/ Westerdals i Oslo og høsten 2023 er hun tilbake på Den Nationale Scene i Bergen som skuespiller i forestillingen "1984?" basert på George Orwell sin roman med Tore Vagn Lid på regi.

Last ned CV her: 

bottom of page